közlekedés változása
Hírek

A KÖZLEKEDÉSI SZOKÁSOK VÁLTOZÁSA A KORONAVÍRUS UTÁN

Mindenki tapasztalta, hogy az eddigi életünket alapjaiban változtatta meg a koronavírus. Minden, amit eddig tudtunk, használtunk, teljesen átértékelődött, és új dolgokat, új szokásokat kellett felvennünk. Pontosan ez történt a közlekedéssel is. A KSH a koronavírus járvány kirobbanását követően minden héten frissített adatokkal mutatta, hogyan változnak a közlekedési szokások a magyar lakosság körében.

autóhasználat
Forrás: http://www.ksh.hu/heti-monitor/szallitas.html

A fenti statisztikán is látszik, hogy a közúti közlekedés nagy mértékben visszaesett a magyar közutakon. Nagyon kevesen utaztak, csak azok indultak el, akiknek muszáj volt, és azok is nagyon körültekintően.

forgalom
Forrás: http://www.ksh.hu/heti-monitor/szallitas.html

Viszont felmerül a kérdés, hogy mi lesz ezután? Hogyan változnak meg a közlekedési szokások Magyarországon? Mi változik egyáltalán.

Mi valószínűsítjük azt, hogy továbbra is a távolságtartás marad a mértékadó a közlekedésben is, éppen ezért többen fognak saját autóikkal munkába menni, illetve egyre nagyobb lesz az érdeklődés az alternatív közlekedési eszközök irányába. Fontossá válik ugyanis, hogy amennyire csak lehetséges, vigyázzunk a környezetünkre, és olyan megoldásokat válasszunk, melyek ezt lehetővé teszik. Ezek a megoldások az elektromos roller, elektromos kerékpár és akár az elektromos autó is lehet.

Viszont tovább gondolva a kérdést, még fontosabb lesz az idő, amit a közlekedéssel eltöltünk. Nem mindegy, hogy dugóban ülünk vagy pedig egy elektromos rolleren száguldva nagyon gyorsan tudunk eljutni a célállomásra.

Fontos tehát előretekintően gondolkodni: hogyan és miként töltjük az oly értékes időnket most, hogy egyre sűrűbben fordulhatnak elő hasonló pandémia helyzetek.

Vélemény, hozzászólás?