Gyakori kérdések

Milyen elektromos roller ajánlott nőknek?

Nőknek egyértelműen a Joyor F3 elektromos rollert ajánljuk. Elsősorban azért, mert nagyon könnyű a kezelhetősége, és változtatható a kormánymagassága. Nőként fontos szempont a roller súya, mérete, hiszen a nőként nagyon nagy súlyt cipelni nem akarunk, fontos, hogy egyszerűen és gyorsan össze tudjuk hajtani, és az autóba is egy mozdulattal be tudjuk rakni. Az elektromos roller fellépőjének a magassága akár magassarkú cipőhöz, de tornacipőhöz is optimális.

Mekkora az ökológiai lábnyoma az elektromos rollereknek?

Ma már nincs olyan emberi tevékenység, aminek ne lenne hatása a környezetre. Viszont rajtad áll , hogy te ezt
hogyan befolyásolod. Tehetsz úgy a károsanyag kibocsájtás ellen, hogy a belvárosok autóval történő megközelítése helyett távolabb parkolsz le, és a cél helyszínt elektromos rollerrel közelíted meg. Sokkal jobb, nem?

Miért vegyek az Enjoyroll csapatától Elektromos rollert?

Azért, mert:

 • a legtöbb márkának mi vagyunk a hivatalos magyarországi importőre
 • mi a napi használat miatt pontosan ismerjük az általunk forgalmazott márkákat,
 • 1-3 év magyarországi garanciát adunk (termékfüggő),
 • nálunk minden alkatrész elérhető,
 • minden igényhez találsz a márkán belül megfelelő típust,
 • ismerjük az elektromos rollereket, és a Te igényeidre tudunk rollert ajánlani.

Milyen KRESZ szabályok vonatkoznak a rollerekre?

Az elektromos rollerek hazánkban aktuálisan szabály szerint nem besorolt eszközök, még járműnek sem nevezhetőek.

Sajnos, tegyük hozzá, hiányzik a szabályozás, és a mai kor követelményei szerint gyerekjátékként értelmezni a törvény betűje szerint szerint nem szerencsés a közlekedésben résztvevő egyik fél szempontjából is. Aki ma elektromos rollerrel szeretne közlekedni, leginkább a gyalogosokra vonatkozó szabályokat kell, hogy betartsa. Ettől függetlenül nem árt némi KRESZ szabályismeret, s a legjobb az ha kellő óvatossággal és előzékenységgel használjuk a rollerünket, forgalmas úton főleg ne használjuk. 14 év alatti gyereknek nem ajánlott napi rendszeres használatra, és védőfelszerelés (pl bukósisak, akár kesztyű is) használata javasolt.

Gyerekkel lehet-e ketten rollerezni?

Alapvetően nem, és nem is ajánlott, sőt, kifejezetten balesetveszélyes.

Bármennyire is szeretné az ember a gyerkőcöt “csak egy körre” maga elé állítani, kifejezetten balesetveszélyes, és az eszköznek is egy jelentős és felesleges terhelés.

Bukósisak kötelező-e?

A védőfelszerelések akár a biciklizéshez, az elektromos rollerek esetében is csak ajánlottak saját testi épségünk megóvása érdekében.

Milyen garancia vonatkozik az Enjoyroll által forgalmazott elektromos rollerekre?

Az általunk forgalmazott Joyor elektromos rollerre 2 év garanciát adunk, az akkumulátorra 1 év vagy 2000 km a garancia.

Minden további általunk forgalmazott új elektromos rollerre (Gomate, Segway) általánosan 1 év garanciát biztosítunk. A Gomate rollerek esetében az akkumulátor szavatossága 6 hónap. A kopó alkatrészekre ill. az elhasználódásból eredő vagy a nem rendeltetésszerű használatból, illetve a nem az előírások szerinti használatból eredő károkért garanciát nem tudunk vállalni. Viszont minden alkatrészt gyári alkatrésszel tudunk pótolni, javítani, az utolsó csavarig.

Hogyan gondozzam elektromos rollerem?

Az elektromos rollerek gondozása egyszerű, szaktudást nem, csak némi odafigyelést igényel.

Használat után ha esőben, vagy vízes úton használtuk, érdemes száraz ronggyal áttörölni, megszárítani. A töltést is csak ez után érdemes elkezdeni.
A sártól, az út porától érdemes mindig megtisztítani. Magasnyomású mosó használata tilos, mivel ez garanciavesztéssel jár. Minden egyes hosszabb menet után érdemes a csavarkötéseket leellenőrizni, ha szükséges utánahúzni a csavaroknak. Ajánlott az akkumulátort nem lemeríteni, s minden egyes használat után tölteni pár órát, míg nem vált a töltő LED visszajelzője zöldre.

Éjszakára semmiképp se hagyjuk töltőn.

Kilyukadhat-e az elektromos roller kereke?

Defekt lehetséges, de helyes és gondos használat során nem jellemző. 

Tartsuk mindig az előírásnak megfelelő keréknyomáson a gumikat, a nagyobb kátyúkat, vagy nagyon kavicsos utakat pedig kerüljük el, és akkor gond nem lehet.

Hány napra érkezik meg a megrendelt elektromos roller?

Amennyiben a termék elérhető készletünkről 2-3 munkanappal kell kalkulálni. Van lehetőség gyorsabb szállításra is de ehhez telefonos egyeztetés szükséges.

Amenyiben a gyártótól kell rendelnünk és nekik van készleten, a következőkkel kell számolni:

 • Joyor: 7-14 munkanap
 • Segway: 3-5 munkanap
 • Go!mate: 7-14 munkanap
 • Sencor: 3-5 munkanap 
 • Aprillia: 3-5 munkanap
 • Ducati: 3-5 munkanap
 • Argento: 3-5 munkanap
 • Hecht: 3-5 munkanap

Természtesen a fenti adatok megközelítőleg pontosak, az is lehet előbb megérkezik a termék, de sajnos apróbb késedelmek is előfordulhatnak.