joyor elektromos rollerek
Tippek

7 ÉRV AZ ELEKTROMOS ROLLEREK MELLETT

Van pár dolog, amit tudnod kell, mielőtt fogod magad, és megveszed az első elektromos rollert, ami veled szembejön. Azon kívül, hogy fontos a szépség és a külső, mégis fontos az, hogy milyen az akkumulátor ereje, milyen gyorsasággal tudsz vele haladni.

Összegyűjtöttünk neked 7 tippet, melyre érdemes odafigyelni:

1. SÚLY: az egyik legfontosabb dolog a súly, nem mindegy, hogy milyen nehéz az a roller, amit esetenként lépcsőn kell le- és felvinned. Nézd meg, hogy mennyit nyom az összehajtott roller, mert nem mindegy, hogy mennyi súlyt cipelsz.

2. ÁLLNI vagy ÜLNI: kétféle elektromos roller létezik. Az egyik arra való, hogy ülve juss el egyik pontból a másikba. A másik, a hagyományos roller mintájára működik, állva tudod használni.

3. AKKUMULÁTOR: mielőtt bármilyet megveszel, mindig csekkold le az akkumulátor kapacitása. Azt fontos tudnod, hogy a gyártósorról frissen megérkezett aksi hosszabb távot bír elsőre, mint az, amit rendszeresen használnak, tehát az idővel az aksit is gyakrabban kell tölteni.

4. A TE SÚLYOD: fontos tudnod, hogy minél nehezebb vagy (bár elég rosszul hangzik el) annál nagyobb teljesítményű elektromos rollerre van szükséged. Hogy miért? Azért, mert nagyobb erő és teljesítmény kell egy 100 kg-os férfi és egy 64 kg-os nő úgymond szállításához.

5. TÁVOLSÁG: fontos tudnod, hogy hova akarsz eljutni a rollereddel, milyen úton mész és mi a végcél, ugyanis nem mindegy, hogy túrázásra akarod használni, vagy minden nap ugyanazt az utat szeretnéd megtenni a rollereddel az otthonod és a munkahelyed között.

6. SEBESSÉG: bár sok rollernél láthatod, hogy 50 km/órával is tud haladni, fontos tudnod, hogy az Európai Unióban sebességkorlátozás van, ami azt jelenti, hogy itthon sem mehetsz gyorsabban 25 km/óránál. De ez a sebesség bőven tökéletes arra, hogy a munkahelyed és az otthonod közötti távolságot ne autóban és ne tömegközlekedésben tedd meg.

7. JOGSZABÁLYOK: bár itthon még nincsen egyértelmű döntés arra vonatkozóan, hogy milyen sebességkorlátozások vonatkoznak az elektromos rollerekre, de mi tanácsoljuk, hogy a 25 km/óra itthon is jó viszonyítási alap.

Mindezek után irány a videók, és nézd meg, melyik elektromos rollert ajánljuk.

Vélemény, hozzászólás?